Video από παρέμβαση στην Αμυγδαλέζα (15/2/2015)

{youtube}warEpWy1Fi4{/youtube}

 

Την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015, 100 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες του ανταγωνιστικού κινήματος βρεθήκαμε ξανά στην Αμυγδαλέζα, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο κράτησης μεταναστών.

Η αυτοκτονία του κρατούμενου Μοχάμεντ Ναντίμ στις 13 Φεβρουαρίου και η γενική αναστάτωση και οργή που ακολούθησαν μας οδήγησαν πάλι εκεί, δίπλα τους. Οι πολυάριθμοι κρατούμενοι μετανάστες της πτέρυγας με την οποία είχαμε οπτική επαφή μας υποδέχθηκαν με θέρμη, ενθουσιασμό και αγωνία, φωνάζοντας συνθήματα  καθόλη τη διάρκεια της παρεμβασης (περίπου 45 λεπτά).

Αντίθετα, ψυχρή και αμήχανη ήταν η υποδοχή των ανθρωποφυλάκων, φρουρών του στρατοπέδου, καθώς και των υπολοίπων αστυνομικών δυνάμεων που στάλθηκαν να μας τσεκάρουν από κοντά και να μας υπενθυμίσουν το πρόσωπο του κράτους για τους μετανάστες και όσους στέκονται δίπλα τους. Το πρόσωπο που προσπάθησαν να διασκευάσουν αυτές τις μέρες υπουργοί και βουλευτίνες της κυβέρνησης, με επισκέψεις, εξαγγελίες για κλείσιμο ή μετατροπή των κέντρων σε «κέντρα φιλοξενίας» και δηλώσεις συμπαράστασης.

Αυτού του είδους η «αλληλεγγύη» δεν μας ξεγελάει· ξέρουμε καλά ότι η απελπισία δεν πολεμιέται με ανέξοδους βερμπαλισμούς και αντικρουόμενες μεταξύ τους διακηρύξεις· ξέρουμε καλά ότι η ελπίδα δεν είναι λέξη κενή, παιχνιδάκι σε προεκλογικά σποτάκια. Και ξέρουμε επίσης ότι οι κρατούμενοι μετανάστες δεν είναι αναξιοπαθούντες, ούτε αθύρματα των νέων διαχειριστών των ζωών και της αξιοπρέπειάς μας.

Έχει λοιπόν και το ανταγωνιστικό κίνημα συνέχεια· όχι μόνο το κράτος και το κεφάλαιο μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μετανάστες κρατούμενους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ενάντια στις σχέσεις και τους θεσμούς που τα παράγουν ως διαρκή δυνατότητα, είτε με φιλανθρωπικό είτε με αυταρχικό πρόσωπο ή προσωπείο.

Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυες, σταθερά δίπλα στους αόρατους αυτού του κόσμου, ανταγωνιστικά στο κυρίαρχο, ενάντια στην ευκαιριακή ευσπλαχνία, στην απολίτικη φιλανθρωπία που άγεται και φέρεται κατά το δοκούν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

συνέλευση No Lager

Αθήνα 24/2/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *