Δράση στο Παρανέστι – απεργία πείνας μεταναστών

{gallery alignment=left-float}/Photos/paranesti/Freedom.jpg{/gallery}

 

αναδημοσίευση από

athens.indymedia.org

Περίπου 40 σύντροφοι και συντρόφισσες συμμετείχαμε σε δράση αλληλεγγύης έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στο Παρανέστι. Την πρωτοβουλία για τη δράση είχε η συνέλευση No Lager Θεσσαλονίκης.

Προσεγγίσαμε το στρατόπεδο από το βουνό (1η φωτό), κοντά στις πτέρυγες όπου κρατούνται οι μετανάστες και όπου βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία πείνας από τη Δευτέρα 23 Μάρτη (στη 2η φωτό οι απεργοί πείνας).

Για σχεδόν δύο ώρες ανταλλάσσαμε συνθήματα με τους φυλακισμένους μετανάστες, οι οποίοι έφτιαξαν επιτόπου αυτοσχέδια πανώ, σχημάτισαν με ρουχα τις λέξεις «FREEDOM OR DEATH», μας πετούσαν χάρτινες μπάλες με μηνύματα [ανάμεσά τους κι ένα χαρτί «εθελοντικής απέλασης»(!) που τους είχαν δώσει να υπογράψουν]…

Δύσκολα μπορούν να περιγραφούν τα συναισθήματα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την απελευθέρωση και του τελευταίου μετανάστη από τα ελληνικά Γκουαντάναμο.

Λευτεριά στους φυλακισμένους μετανάστες!

Χαρτιά σε όλους/ες τους μετανάστες/τριες!

Όταν το κίνημα αναλαμβάνει τις ευθύνες του, οι ανησυχίες του κάθε Πανούση για το «πόσους μετανάστες χωράει η ελλάδα» γίνονται στάχτη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *